De zorg loslaten

en de impact van een app.

Caren Zorgt is een app en platform voor mantelzorgers, cliënten en zorginstellingen zodat zij onderling kunnen communiceren. Om de impact van hun product te laten zien, hebben we een indringende video gemaakt van een gebruikerscase. Want achter de honderdduizenden gebruikers zitten allemaal persoonlijke, mooie en ontroerende verhalen. En juist die laten de meerwaarde van Caren Zorgt zien.

Al vanaf het eerste gesprek is duidelijk dat wij Steven van Caren Zorgt en ik op een lijn zitten. “We moeten de why benadrukken,” zegt hij. “En niet zozeer wat het platform allemaal kan.” Waarom is deze app zo belangrijk? Wat voor verschil maakt het bij de gebruikers? Dat is het verhaal dat we willen overbrengen aan de kijker.

Steven van der Vegt – Caren Zorgt

“Met deze video laten we zien voor wie we het allemaal doen.”

Inzet video

Caren Zorgt trapt hun presentatie tijdens de Nedap Klantendag  af met de video ‘De Zorg Loslaten’. Voor de zaal met 450 healthcare professional is in 2 minuten duidelijk wat de impact is van de app.  Tijdens de presentatie gaat Steven vervolgens verder in op de functionaliteiten van hun platform.

Na afloop van het event wordt de video veelvuidig gebruikt op de verschillende kanalen van Nedap en Caren Zorgt en tijdens presentaties.

Pre-productie

In de research komt al snel een aansprekend verhaal naar boven – die van binnenvaartschipppers Rineke, Claudio en hun zoon Max.  Tijdens het voorgesprek werd duidelijk dat de ouders een moeilijke keuze hadden: De zorg van hun zoon doordeweeks loslaten of stoppen met wat ze het allerliefst doen, leven en werken op hun eigen schip.

Draaidag

Om 6 uur ‘s ochtends vertrek ik om nog voor zonsopgang in Deventer aan te komen. We beginnen snel met draaien. Het ziet er allemaal nog beter dan verwacht. Warme zonnestralen schijnen door de ramen van de kajuit, het water is nog spiegelglad en straalt een rust uit. Ik begrijp direct waarom Rineke en Claudio zo graag op het water zijn. Na een uurtje filmen aan boord, varen we een klein stukje zodat ik shots kan maken van de vaart. Vervolgens klim ik van boord en film ik de aankomst en het lossen bij het bedrijf.

Inmiddels is het 11 uur, begint het licht erg hard te worden en zijn alle  shots op en rondom het schip gemaakt. We sluiten dit deel van de draaidag af met het interview. Vervolgens gaan we naar Max toe en film ik het bezoek van de KinderThuisZorg.

Muziek

Een goede soundtrack van de video, versterkt je verhaal enorm. Het geeft de beelden extra sfeer en kunnen woorden extra lading geven. Voor de video van CarenZorgt maakte componist Roel Slootman de muziek. In zijn studio ging hij aan de slag met akoestische gitaar, piano en Afrikaanse udu drum voor het ‘watergeluid’. Het resultaat zijn prachtige warme en organische klanken die introductie shots versterken, urgentie geven als het over Max gaat en zorgen voor een energieke en positieve afsluiting.