Interactieve webdocumentaire

Interactieve webdocu's zijn verhalen die gebruik maken van internettechnieken om de kijker zo goed mogelijk te betrekken bij het verhaal. De kijker krijgt een actieve rol in de web-documentaire en kan bijvoorbeeld de volgorde of verloop van het verhaal bepalen, of een profiel van de spreker te bekijken.

Alles is mogelijk

De mogelijkheden van online storytelling zijn enorm. Mensen laten klikken in een video, achtergrondinformatie lezen, een langer interview bekijken, zelf de volgorde van fragmenten bepalen.

Een interactieve documentaire heeft drie elementen:

  • Verhaal Wat willen we aan de kijker gaan vertellen? Wordt dit lineair of gefragmenteerd?
  • Content Gebruiken we videofragmenten, foto's, infographics, teksten, bijdrages van bezoekers, etc.
  • Techniek Uiteindelijk moet de interactieve webdocumentaire te bekijken zijn, hiervoor maken we gebruik van de laatste web-technieken.

Blokken voor een Nieuwe Toekomst

Emiel maakte een webdocu over vluchtelingen. Je kan erin verdwalen. Top dit!
Loek, bezoeker webdocumentaire Blokken voor een Nieuwe Toekomst
Himan, hoodpersoon
We hebben vooraf veel gesprekken gehad en dat gaf jou een goed beeld van mij. Mijn dagelijks leven in Nederland is gefilmd: thuis, studie, etc. en dat geeft het publiek een goed beeld, zonder dat ze zich vervelen. Je kijkt in de webdocu wat je wilt.

Het eindresultaat was een verrassing voor mij. Er is veel gefilmd en uiteindelijk zijn de beste stukjes er kort en krachtig in gekomen. En ook overzichtelijk.
Waarom een interactieve web-documentaire?

Met een interactieve webdoc breng je als organisatie op een innovatieve manier een onderwerp onder de aandacht. Samen met een team van storytellers, designers en programmeurs vertellen we op een visuele manier jullie verhaal.

Meer weten? Neem contact op